Конкурс

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У КОНКУРСУ ЗА ИЗБОР ЗА “ НАЈБОЉЕ ПОЉОПРИВРЕДНО ГАЗДИНСТВО“, „ НАЈБОЉУ ЖЕНУ У ПОЉОПРИВРЕДИ“, „НАЈБОЉЕ ОРГАНСКО ГАЗДИНСТВО“ И „НАЈБОЉЕГ МЛАДОГ ПОЉОПРИВРЕДНИКА”

Српско удружење младих пољопривредника СУМП  уз институционалну подршку Привредне коморе Србије и Привредне коморе Војводине представља, бира и награђује Најбоље пољопривредно газдинство, најбољу жену у пољоприв реди. Најбоље органско газдинство и Најбољег младог пољопривредника у Републици Србији.

Циљ избора је промоција пољопривреде и рада у пољопривреди а самим тим и приказивање добрих прича људи који вредно раде на српским пољима.  Репортажама о животу и раду на селу би показали,  да осим слике необрађених и пустих њива постоји и друга слика српског села, она у којој пољопривредници устају у зору, одлазе на поља, у стаје, воћњаке и винограде.

Кандидати за избор Најбољег пољопривредног газдинстава и младог пољопривредника би се сами пријављивали на званичној интернет стрaници najboljegazdinstvo.rs  у периоду од 20.05. до 20.08.2023. године. (конкурс је продужен до 15.10.2023.)

Право на учешће најбољег пољопривредног газдинства имају сви регистровани пољопривредници који имају активан статус, а право на избор Најбољег младог пољопривредника имају сви регистровани пољопривредници који су у активном статусу и у тренутку конкурисања имају мање од 40 (четрдесет) година.

Сам чин избора и доделе награде ће се одржати у новембру 2023. године. Локација  је у Београду. До доделе награда сви кандидати ће бити представљени жирију и широј јавности.

Контакт за сва додатна питања је Александар Миловановић, секретар удружења СУМП, тел: +381 (0)64 170 40 32 .

ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ

Пријавни образац у ворд документу можете преузети ОВДЕ. Након попуњавања образац је потребо скениранирати и проследити на следећу и-мејл адресу: konkurs@najboljegazdinstvo.rs

 

Лични подаци

DD slash MM slash YYYY
Молимо да наведете образовање, струку, квалификације

Важне напомене:

Циљ избора за најбоље пољопривредно газдинство и најбољег младог пољопривредника је да подстиче позитивну слику саме пољопривреде и да идентификује делатности које карактеришу иновација, одрживост и тржишна оријентираност.

Обавезни критеријиуми су да:

  • Има регистровано пољопривредно газдинство у активном статусу

Критеријуми за бодовање:

  • Иновативност
  • Одрживост
Иновација може укључивати радне или организационе методе, увођење нових облика технологије који доносе промене у односу на постојећу технологију. Иновација се такође може састојати од прилагођавања или модернизације традиционалне технологије. Иновација мора бити економски и/или друштвено одржива. Иновација мора имати извесну дуговечност и треба издржати испит времена како би имала учинак, уместо да се појави и нестане у кратком временском периоду.

Рок за попуњавање пријаве је 30.03.2022. године.

Информације о пољопривредном газдинству (ПГ)

Тип ПГ-а:(Required)
DD slash MM slash YYYY
ПГ се води као:(Required)

Опис одрживог или иновативног имплементираног пројекта / концепта на Вашем ПГ-у

Временски оквир:

DD slash MM slash YYYY
DD slash MM slash YYYY
DD slash MM slash YYYY
DD slash MM slash YYYY

Величина инвестиције у еврима
(Планирање и реализација):

Hidden
(Планирање и реализација):
Главни аспект: економска ефикасност:
Кључни аспект: одрживост ПГ-а:
Како сте профитирали од потенцијала из локалне заједнице (регије)?
• Изјава организатора:

Подаци неће бити откривени трећим лицима и може их користити само жири у овом пројекту.

• Изјава кандидата:
DD slash MM slash YYYY