ЖИРИ

Др Недељко Тица

Декан Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду и редовни професор за ужу научну област Рачуноводство и економика пољопривредних газдинстава, од 2003. године на истом факултету. Доктор је пољопривредних наука од 1992. са докторском дисертацијом на тему „Утврђивање оптималног времена коришћења музних крава“. Објавио је 245 референци (национални и међународни часописи као и национални и међународни скупови). У оквиру укупног броја научних референци 22 су референце међународног нивоа и у часописима међународног значаја. Коаутор три монографије и једног уџбеника. Члан је Удружења судских вештака Војводине Нови Сад, Удружења аграрних економиста Балкана и Националног удружења проценитеља. Овлашћени је рачуновођа и лиценцирани проценитељ. Он је и цудски вештак за економско-финансијску област, за област пољопривреде и за област актуарства. Говори енглески и руски језик.

Вељко Јовановић

Вељко Јовановић је саветник председника Привредне Коморе Србије. Пре тога је био директор сектора пољопривреде у Привредној Комори Србије. Био је и директор Службе за органску производњу при ПКС-у. Такође био је саветник министра финансија 2015. а саветник министра економије 2014. Члан је националног савета за пољопривреду, националног савета за малине, националног савета за органску производњу и пословног савета дијаспоре.

Милија Милетић

Рођен 24. октобра 1968. године у Плужини. По занимању је ветеринарски техничар. За заменика председника општине Сврљиг изабран је 2004. године. Председник општине Сврљиг је постао 2008. године. На функцију председника општине је изабран по други пут у јуну 2012. године. Од 2014. године је посланик у Народној скупштини Републике Србије.[2] Живи у Сврљигу. Ожењен је и отац је двоје деце.

Божо Јоковић

Доц. др Вук Радојевић

Заменик директора Института за ратарство и повртарство НС семе. Пре тога, од 2012 до 2016 године налазио се на месту председника општине Бечеј. Од јуна 2016 до 2020 године био је на челу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. 2019. је добио звање доцента, у ужој научној области Тржиште и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа, Департман за економику пољопривреде и социологију села на Пољопривредном факултету у Новом Саду. Докторирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду, са одбраном докторске дисертације под називом „Истраживање тржишта органских пољопривредно-прехрамбених производа у Републици Србији“. Члан је неколико стручних удружења: Европска асоцијација аграрних економиста, Научно друштво аграрних економиста Балкана, Друштво аграрних економиста Србије, Друштво аграрних економиста Војводине. На пољу научно-истраживачког рада до сада је објавио преко 50 радова у земљи и иностранству, учествовао на бројним националним и међународним научно-стручним скуповима. Написао је и објавио једну самосталну монографију, а као коаутор учествовао је у писању још две монографије. Коаутор је уџбеника из предмета на којем је ангажован. Живи у Бечеју, ожењен је и отац двоје деце.

Ласзло Арендас

Од 2016. године пољопривредни аташе Делегације ЕУ у Србији, задужен за преговарачко поглавље 11 (Пољопривреда и рурални развој) и прац́ење имплементације ИПАРД програма. Инжењер економије, који је подржавао процес придруживања Словачке Европској унији, прво као координатор у Министарству пољопривреде Словачке 2003-2007, а касније као пољопривредни аташе у Словачком сталном представништву при ЕУ у Бриселу. Ради у Европској комисији од 2013. године као стручњак за рурални развој за Словачку и Чешку Републику одговоран за имплементацију Програма руралног развоја ових земаља.

Горан Ерор

Мастер економиста. Основне и мастер студије је завршио у Новом Саду. Запослен на РТВ-у од априла 2017. као уредник пољопривредних емисија “Бразде”, “Агромозаик” и “Агродневник” и као презентер Вести и Дневника. Добитник је награде “Златно перо привреде” Привредне коморе Војводине за медијски допринос привреди, фебруара 2022. године. У име свих колега са Радио телевизије Војводине примио је орден Светог Саве 2.реда лично од Патријарха Порфирија. Такође је добио награду Задружног савеза Војводине за најбољег аграрног новинара 2018. године као и награду портала „Дисцовер Срем“ за допринос развоју руралног туризма. Председник је завичајног друштва „Фрушкогорје“ из Ривице и организатор манифестација „Дани вина“ и „Дани бостана“ у родном селу. Написао и објавио две збирке песама: „Песме о Ривици“ и „Није лако Сремац бити“. Ожењен је и отац једног детета.

Мила Марковић

Саветница за пољопривреду, Амбасада Краљевине Холандије. Мила Мирковић је Докторка ветеринарске медицине. Своје значење је просирило последипломским студијама на области вирусологије као и на области пољопривреде. Од рада у Научном институту за ветеринарство Србије, преко приватног сектора и вођења међународне сарадње из области пољопривреде у Савезном Министарству пољопривреде, стекла је искуство рада у свим секторима – научном, приватном и државном. У Амбасади Краљевине Холандије је део регионалног тима за пољопривреду који ради на промовисању наше две државе у овом сектору кроз организовање трговинских мисија, сајамских наступа, предавања и радионица значаја за српске пољопривреднике. Блиска и успешна сарадња са Министарством пољопривреде и другим државним институцијама је важан део њеног посла.